پیگمنت

پیگمنت های متالیک

فروش عمده پیگمنت متالیک

پیگمنت های متالیک (Metallic Pigments)

از گذشته تا به امروز همواره فلزات گرانبهایی همچون طلا، نقره و مس به خاطر خواص ظاهری و منحصر به  فردشان جایگاه ویژه ای بین انسان¬ها داشته اند. از این رو آدمی همواره سعی کرده است از این فلزات برای ساخت وسایل ارزشمند استفاده کند. قیمت بالای این فلزات مخصوصا طلا، صنعتگران و هنرمندان را به فکر جایگزینی با داشتن ویژگی های مشابه برای آن ها انداخته است. خوشبخانه پیگمنت های متالیک (Metallic Pigments) توانسته اند به یکی از جایگزین های مناسب برای این فلزات گرانبها تبدیل شوند. این پیگمنت ها به ما کمک میکنند به اشیا پیرامون خود جلوه هایی طلایی, نقره ای و مسی هدیه بدهیم. پیگمنت های متالیک همانطور که از نامشان پیداست بر پایه فلزات و آلیاژهایی از مس، روی و آلومینیوم هستند. رنگدانه¬های متالیک که در بازار به اکلیل نیز معروف هستند به دو صورت پودری و خمیری (Leafing & Non-Leafing) به مصرف کننده ها عرضه میشوند.

پیگمنت های متالیک در صنایع پلاستیک

پیگمنت های متالیک در صنایع پلاستیک

Metallic pigment in plastic industry

 امروزه پلاستیک ها قسمت عمده ای از زندگی ما را تشکیل میدهند. با توجه به گسترش این صنعت استفاده از رنگدانه های مختلف با ویژگی های خاص مانند پیگمنت های متالیک رو به افزایش است. تولید کننده های مستربچ و کامپاند برای تولید برخی گرانول های رنگی خود از پیگمنت ها و خمیرهای متالیک (Metallic Pastes) استفاده می کنند. از دیگر موارد مصرف این پیگمنت ها می توان به صنایع الکترونیک ولوازم خانگی مانند بدنه تلفن¬های همراه، کامپیوتر، یخچال ، تلوزیون و… اشاره کرد.

پیگمنت های متالیک در پوشش های دکوراتیو

Metallic pigment in decoration

برای کسانی که دنبال ظاهری کلاسیک و در عین حال مدرن هستند پیگمنت های متالیک میتوانند گزینه های مناسبی را پیشنهاد دهند. این رنگدانه ها در رنگ های اصلی طلایی، نقره ای، مسی، اشرفی و البته طیف هایی از آن ها مانند طلایی روشن (Pale Gold) و کاهی (Rich Pale Gold) موجود هستند. اکلیل ها در کنار ورق های دکوراتیو (ورق طلا و نقره) و پیگمنت های صدفی در هنر پتینه و مبل سازی مورد توجه ویژه قرار گرفته اند.

پیگمنت های متالیک در پوشش های دکوراتیو
پیگمنت های متالیک در پوشش های اتومبیلی

پیگمنت های متالیک در پوشش های اتومبیلی

Metallic pigment in automobile coatings

 یکی از بزرگترین مصرف کننده های پیگمنت های متالیک صنایع خودروسازی هستند. استفاده از این پیگمنت های متالیک در صنایع اتومبیلی علاوه بر رنگ بدنه خودرو در بخش های دیگر مانند لوازم جانبی داخل خودرو (Accessories)، قالپاق ها و قطعات مختلف داخلی و خارجی به چشم میخورد.

پیگمنت های متالیک در صنعت چاپ

Metallic pigment in printing industry

پیشرفت تکنولوژی و گسترش صنعت چاپ در زمینه هایی مانند چاپ پارچه، کاغذهای دیواری، کاغذهای کادو، بنرهای تبلیغاتی و مجلات نیاز این صنعت را به استفاده از پیگمنت های متنوع روزافزون کرده است. پیگمنت های متالیک با توجه به جلوه خاصی که دارند سهم چشم گیری از این صنعت را به خود اختصاص داده اند.

پیگمنت های متالیک در صنعت چاپ
پیگمنت های متالیک در پوشش های صنعتی

پیگمنت های متالیک در پوشش های صنعتی

Metallic pigment in industry coating

صنعت رنگ به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از زندگی بشر در طول تاریخ همواره مورد توجه قرار گرفته است. پیگمنت های متالیک در انواع رنگ های صنعتی ( فروش رنگ های صنعتی ) و هنری اعم از رنگ های روغنی، آکرلیک، اسپری و رنگ های الکترواستاتیک به چشم میخورند. رنگ دانه های متالیک با توجه به دارا بودن خواص ویژه از جمله خاصیت ضد خوردگی (Anti-Corrosion) مناسب برای استفاده در انواع پوشش های محافظ ((Protective Coatings مانند پوشش های تاسیسات و مخازن هستند.

پیگمنت های متالیک در صنایع چرم و پارچه

Metallic pigment in textile industry

صنعت چرم و پارچه از صنایع مربوط با مد و لباس میباشند. طراح ها همواره در صنعت مد سعی داشته اند برای جلب توجه بیشتر از رنگ های خاص با درخشش بالا استفاده کنند؛ به همین خاطر پیگمنت های متالیک در کنار پیگمنت های صدفی توانسته اند نقش بسزایی را در تولید انواع محصولات چرمی و پارچه ای ایفا کنند.

پیگمنت های متالیک در صنایع چرم و پارچه

روش استفاده پیگمنت های متالیک

پیگمنت های متالیک به دو صورت خمیر و پودر در بازار عرضه میشوند که در نوع خمیری آن ها با اضافه کردن مقدار حلال مورد نظر و سایر افزودنی ها به رنگ مورد نظر بدل میشوند و نوع پودری آنها مانند پیگمنت های صدفی قابل استفاده در انواع حلال ها و رزین ها مانند اپوکسی، آلکید، پلی یورتان، کلییر و همچنین روغن هایی چون بزرک و جلا میباشند. پیگمنت های متالیک بدلیل اینکه برپایه فلز هستند در معرض هوا واکنش پذیر هستند از این رو توصیه میشود همواره یک لایه رزین یا لاک در انتهای کار بر روی قطعه مورد نظر اجرا شود.

سئوالات متداول در مورد پیگمنت های متالیک

پیگمنت های متالیک بدلیل اینکه بر پایه فلزات هستند از این رو در معرض هوا و رطوبت واکنش می دهند و رنگشان تیره یا سبز میشود از این رو بهتر از این پیگمنت ها در وارنیش و رزین های پایه آب استفاده نشود. یکی دیگر از علت های تغییر رنگ این پیگمنت ها استفاده از رزین و کلییر های بی کیفیت میباشد. برای جلوگیری از تغییر رنگ این پیگمنت ها توصیه میشود همواره یک لایه رزین یا لاک در انتهای کار بر روی قطعه مورد نظر اجرا شود.