پیگمنت

پیگمنت های صدفی

پیگمنت های صدفی

پیگمنت های صدفی (Pearlescent Pigments)

از گذشته تا به امروز انسانها برای زیبایی محیط اطرافشان و همچنین خودشان از مواد و روشهای بسیاری کمک گرفته اند. رنگ ها یکی از عناصری هستند که نقش بسزایی در این امر داشته اند. یکی از نیازهای هنرمندان و صنعتگران استفاده از رنگ و پوشش هایی با درخشندگی بسیار بالا همچون کریستال (Crystal-Like-Effect) است. خوشبختانه پیگمنت های صدفی (Pearlescent Pigments) که به پیگمنت های میکا (Mica Based Pigment) نیز مشهور هستند به خوبی توانسته اند به این نیاز پاسخ دهند.
از دیگر ویژگی های پیگمنت های صدفی علاوه بر درخشندگی بسیار بالا میتوان به تنوع رنگ زیاد، خاصیت تغییر رنگ (Color Change Effect)، هفت رنگ بودن (Chameleon Effect) و آیینه ای شدن (Chrome Effect) نام برد که آنها را در کانون توجه بسیاری از صنایع از جمله پوشش های اتومبیلی، چاپ و جوهر، آرایشی و صنایع پلاستیک قرار داده است.

پیگمنت های صدفی در محصولات آرایشی

پیگمنت های صدفی در محصولات آرایشی

Pearlescent Pigments in cosmetic products

درخشندگی و ماندگاری دو ویژگی بسیار مهمی است که امروزه آرایشگران از محصولاتشان انتظار دارند. پیگمنت های صدفی که در میان آرایشگران به پیگمنت های میکا نیز مشهور هستند در کنار دیگر پودرها مانند گلیترهای شوگر و شیمر به خوبی توانستهاند به این دو نیاز پاسخ دهند. با توجه به اینکه پیگمنت های صدفی بر پایه مواد معدنی هستند و دارای درصد بسیار ناچیزی از ناخالصی هایی مانند سرب هستند، نگرانی آرایشگران را در مورد سلامت و سازگاری محصولاتشان را بر طرف میکنند. دسته ای خاص از پیگمنت های صدفی مانند کروم های هاله دار , کروم های کلییر و کروم های آینه ای آن ها را به گزینه های بسیار محبوب برای انواع آرایش های سایه چشم و دیزاین ناخن برای آرایشگران تبدیل کرده است.

پیگمنت های صدفی در پوشش های دکوراتیو

Pearlescent Pigments in decorative coatings

سادگی و زیبایی دو خصوصیت چشم گیر در طراحی های امروزی است. پیگمنت های صدفی با داشتن هردو ویژگی توانسته اند نقش پر رنگی را در این زمینه ایفا کنند. امروزه از پیگمنت های صدفی در کنار پیگمنت های آلی و معدنی برای تولید رنگ های دکوراتیو آکریلیک و روغنی استفاده میشوند. از این رو بسیاری از هنرمندان که تمایل دارند خودشان رنگ دلخواهشان را بسازند، پیگمنت های صدفی گزینه های بسیار مناسبی در انواع رزین ها, وارنیش های پایه آب و پایه حلال , مدیوم ها و روغن بزرک هستند.

پوشش های دکوراتیو
پیگمنت های صدفی در پوشش های اتومبیلی

پیگمنت های صدفی در پوشش های اتومبیلی

Pearlescent Pigments in automobile coatings

پیگمنت های صدفی با توجه به خاصیت رنگی متفاوتی که در زوایای مختلف از خود نشان میدهند به صورت گسترده در صنایع اتومبیلی به کار میروند. دسته ای خاص از پیگمنت های صدفی که به پیگمنت های کملون (Chameleon) معروف هستند در کنار گلیترهای هولوگرافیک در کلییر ها و تاپ کوت ها (Top Coat) قابل استفاده هستند.

پیگمنت های صدفی در صنایع چاپ و پارچه

Pearlescent Pigments in printing and textile industry

پیگمنت های صدفی با اضافه شدن به جوهرهای چاپ UV و پایه حلال خاصیت متالیکی ( پیگمنت های متالیک ) منحصربفردی را با توجه به رنگ پس زمینه، میزان پیگمنت و زاویه دید به محصول نهایی میدهند. از این رو پیگمنت¬های صدفی در کنار اکلیل های 001 و 008 گزینه مناسبی برای استفاده در انواع روش های چاپ مانند آفست (Offset) و سیلک (Silk) هستند که برای تولید انواع کاغذ دیواری، صحافی ، لیبل¬ها و چاپ لباس مورد استفاده قرار میگیرند.

پیگمنت های صدفی در صنایع چاپ و پارچه

روش استفاده پیگمنت صدفی

پیگمنت های صدفی قابل استفاده در انواع رزین ها و حلال ها میباشند. هرچه غلظت بستر کمتر و سازگاری اش بیشتر باشد پخش رنگدانه ها بهتر انجام شده و کیفیت نهایی بیشتر خواهد شد. پیگمنت های صدفی قابل استفاده در انواع کلییرها, رزین هایی نظیر اپوکسی، پلی یورتان، آکریلیک، آلکید، روغن بزرک و … هستند. و البته در برخی موارد در صنایع آرایشی مانند سایه چشم به صورت مستقیم استفاده میشود. توصیه میشود که پیگمنت های صدفی به صورت پوشش نهایی بر روی آسترهای رنگی اجرا شود چراکه در آنصورت میتوان جلوه های کاملا متفاوت با توجه به رنگ آستر بر روی سطح کار ایجاد نمود.

نوشته شده توسط شرکت فروش رنگ های صنعتی