White Pearlescent Pigments

پیگمنت های سفید صدفی

پیگمنت های سفید صدفی

White Pearlescent Pigments

 پیگمنت‌ های سفید صدفی یا همان پودر سفید صدفی پر مصرف ترین عضو این سری از پیگمنت‌ ها به شمار می‌ آیند. پیگمنت‌ های سفید صدفی بر پایه میکا و یا اکسید آلومینیوم بوده که یک لایه دی‌ اکسید تیتانیوم در ضخامت‌ های مختلف بر روی سطح آن پوشیده شده‌ است. ضخامت این لایه از اکسید تیتانیوم و همچنین اندازه ذرات، تاثیر بسزایی در براقیت و حتی رنگ نهایی پیگمنت دارد. به طور کلی با افزایش اندازه ذرات براقیت این پیگمنت‌ ها افزایش یافته ولی فام آن‌ ها به سمت نقره‌ ای می‌ رود. امروزه تولید کنندگان این پیگمنت‌ ها، توجه خود را معطوف اصلاح خواص سطحی پودر‌ های میکا به منظور ایجاد خواص بهتر در پیگمنت‌ های سفید صدفی کرده‌ اند. برای مثال اکثر پیگمنت‌ های سفید صدفی فام نقره‌ ای و یا شیری رنگ دارند که زیاد مطلوب مصرف‌ کنندگان این سری از پیگمنت‌ ها نمی‌ باشد. امروزه با اصلاح خواص سطحی، این مشکل از بین رفته و تولید‌ کنندگان موفق شده‌ اند پیگمنت‌ هایی با ظاهر کاملا سفید (سفید برفی) تولید کنند. این اصلاحات فواید دیگری مانند افزایش پوشش‌ دهی و براقیت برای این سری از پیگمنت‌ ها به ارمغان آورده‌ است.

نمایی کلی از ساختار داخلی پیگمنت‌ های صدفی سفید. همانطور که در شکل ملاحظه می‌ فرمایید، یکه لایه تیتانیوم اکسید بر روی ذرات میکا پوشیده شده است. نوع میکا (طبیعی یا سنتزی) و خواص سطحی آن تاثیر بسزایی در سفیدی و براقیت پیگمنت‌ های صدفی دارند.

پیگمنت های سفید صدفی

با پیشرفت تکنولوژی در صنعت رنگ امروزه پیگمنت‌ های سفید صدفی بر پایه اکسید آلومینیوم (آلومینا) نیز تولید می‌ شوند. اکسید آلومینیوم خواص بی نظیری مانند پوشش-دهی و براقیت بسیار بالا برای این پیگمنت‌ ها به ارمغان می‌ آورد. پیگمنت‌ های صدفی هاله دار (Interference Pigments) که در بازار به پیگمنت‌ های صدفی کروم نیز مشهور هستند و پیگمنت‌ های صدفی رنگین کمانی (Iridescent Pigments) را می‌ توان در خانواده پیگمنت‌ های سفید صدفی قرار داد.

در صدف های هاله دار (Interference) با افزایش ضخامت تیتانیوم دی اکسید رنگ آن ها تغییر می می‌کند. هاله دار بودن به معنای ته رنگ داشتن است. ظاهر این پیگمنت ها سفید بوده که ته رنگ های متفاوتی دارند.

پیگمنت های سفید صدفی

 پیگمنت‌ های سفید صدفی کاربرد بسیار زیادی در صنایع اتومبیلی، صنایع چاپ، پلاستیک و صنایع آرایشی بهداشتی دارند به طوریکه توانسته سهم عظیمی از این صنایع را به خود اختصاص دهند.

تئوری پیگمنت های صدفی

Theory of Pearlescent Pigments

 علت افکت مرواریدی پیگمنت‌ های صدفی را می‌ توان در در ساختار ویژه آن‌ ها دنبال کرد. اما برای فهم این موضوع باید افکت متالیکی را جدا از افکت مرواریدی قرار داد. پیگمنت‌ های صدفی به دلیل سطح سیقلی و نحوه قرار‌ گیری آن‌ ها بر روی سطوح اکثر پرتو‌ های نور را به صورت یکنواخت و موازی بازتاب می‌ کنند و این عامل ایجاد افکت متالیکی (Metallic Effect) در پیگمنت‌ های صدفی است. به همین دلیل است که بعضی از افراد به اشتباه پیگمنت‌ های صدفی را با پیگمنت‌ های متالیک یکسان می دانند. حال که افکت مرواریدی به دلیل شکست نور در درون خود ذرات پیگمنت‌ های صدفی می‌ باشد. افکت مراوریدی در واقع نوعی از افکت هست که به ظاهر سطوح مانند درون یک صدف و یا یک شیشه عمق می‌ دهد. همچنین پیگمنت‌ های صدفی به دلیل جنس شیشه‌ ای خود، یک جلوه هفت رنگ بر روی سطوح ایجاد می‌ کنند که در میکرون‌ های درشت این پیگمنت‌ ها، این پدیده به راحتی قابل مشاهده می‌ باشد.

برای درک درست از افکت مرواریدی کافیست یک بار به داخل یک صدف یا گوش ماهی به دقت نگاه کنید.

پیگمنت های سفید صدفی

همانطور که در بالا ذکر شد پیگمنت‌ های سفید صدفی بر پایه میکا هستند که یک لایه اکسید تیتانیوم بر سطح آن‌ ها رسوب داده شده‌ است. میکا یک ماده معدنی با ضریب شکست نور بسیار پایین می‌ باشد و وقتی توسط یک ماده با ضریب شکست نور بسیار بالایی مانند ا‌ کسید تیتانیوم پوشیده می‌ شود پیگمنت صدفی بوجود می‌ آید. وقتی پرتو‌ های نور برسطح پیگمنت‌ های صدفی تابیده‌ می‌ شود بخشی بازتاب شده و بخشی دیگر عبور می کنند و به دلیل تغییر ضریب شکست در داخل پیگمنت، نور با زاویه مختلف به مسیر خود ادامه می‌ دهد. میزان این شکست وابسته به ضخامت و جنس مواد داخل پیگمنت‌ های صدفی است. در اثر شکست ‌ های متوالی نور در داخل پیگمنت، نوری که به چشم ما میرسد طول موج‌ های متفاوت دارد و در نتیجه افکت رنگین‌ کمانی بوجود می‌ آید.

پیگمنت های سفید صدفی

بازتاب یکنواخت پرتو‌ های نور، دلیل افکت متالیکی در پیگمنت‌ های صدفی می‌ باشد. همچنین به دلیل عبور بخشی از پرتو‌ های نور از پیگمنت‌ های صدفی و بازتاب نهایی آن به چشم ما، حس ایجاد عمق را در نظر ما تداعی می‌ کنند.

پیگمنت های سفید صدفی

با توجه به شکل، تغییر رنگ در پیگمنت های صدفی بدلیل شکست متوالی پرتو‌های نور در درون این پیگمنت‌ها می‌باشد.

پیگمنت‌ های سفید صدفی را نمی‌ توان کاملا جزو پیگمنت‌ های پوششی قرار داد و نسبت به پیگمنت‌ های سفید دیگر مانند تیتان و سینکا پوشش کم‌ تری دارند که اصطلاحا به این پیگمنت‌ ها نیمه شفاف (Semi Transparent) می‌ گویند چراکه با توجه به توضیحات بالا این پیگمنت‌ ها بخشی از پرتو‌ های نور را ازخود عبور می‌ دهند. وجود این پدیده یک ویژگی جالب برای این پیگمنت‌ ها به ارمغان آورده است، از این رو که در صورت استفاده از این پیگمنت‌ ها بر روی آستر‌ های رنگی متفاوت، رنگ های مختلفی می-توان بوجود آورد. معمولا پیگمنت‌ های سفید صدفی بر روی دو آستر مشکی و سفید اعمال می‌ شوند.

سری سفید صدفی

Pearlescent White series

سری‌ های سفید صدفی (Pearlescent White series) این پیگمنت‌ ‌ ها، با ظاهر سفید پر مصرف‌ ترین خانواده از این سری از پیگمنت‌ ها به شمار می‌ آیند. این پیگمنت‌ های صدفی، در میکرون‌ های متفاوت (5-1000) به منظور استفاده در صنایع مختلف تولید می‌ شوند. سری سفید صدفی در دو خانواده سفید نقره‌ ای (Silver White) و کریستال (Crystal) تولید می‌ شوند.

  • خانواده کریستال پیگمنت‌ های سفید صدفی، گزینه‌ ای ایده‌ ال برای ساخت بیس‌ کوت‌ های اتوموبیلی به منظور ایجاد افکت متالیک، به حساب می‌ آیند. ترکیب این پیگمنت‌ ها، با جوهر‌ های اتوموبیلی جلوه‌ ای بی‌ نظیر بر روی خودرو ایجاد می‌ کنند.
  • در رنگ آمیزی‌ دکوراسیون‌ های داخلی و خارجی، پیگمنت‌ های سفید صدفی بسیار پرمصرف هستند. مخصوصا سری‌ های درشت، که به جام صدف نیز مشهور هستند، با ایحاد براقیت بی‌ نظیر، یک گزینه ایده‌ آل برای پتینه‌ کاران و رنگ‌ کاران مبلمان به شمار می‌ آیند.
  • در صنعت پلاستیک برای ساخت مستربچ‌ های صدفی، معمولا سری‌ های ریز و متوسط(5-60 میکرون) پیگمنت‌ های سفید صدفی، به منظور ایجاد پوشش بیشتر توصیه می‌ شود.
  • پیگمنت‌ های سفید صدفی در صنعت آرایشی بهداشتی در ساخت کرم پودر‌ ها، لاک ناخن و افشانه‌ های خوشبوکننده مانند بادی‌ اسپلش‌ ها به منظور ایجاد شاین و براقیت، بسیار استفاده می‌ شوند.
  • پیگمنت‌ های سفید صدفی برای جلب بیشتر توجه مشتریان، یک پیشنهاد‌ عالی برای بسیاری از صنعتگران حوزه چاپ و تبلیغات، در چاپ بر روی لباس، طراحی کارت پستال، لیبل و بنر‌ های تبلیغاتی، به شمار می‌ آیند.
پیگمنت های سفید صدفی

سری سفید هاله دار

Interference White series

سری های سفید هاله دار(Interference White series) این پیگمنت‌ ‌ ها، با ظاهر سفید و هاله‌ های طلایی، قرمز، آبی، سبز و بنفش دومین عضو پرمصرف این خانواده به شمار می‌ آیند. این پیگمنت‌ های صدفی، نیز در میکرون‌ های متفاوت (5-300) به منظور استفاده در صنایع مختلف تولید می‌ شوند. این سری از پیگمنت‌ ها به نام‌ های کروم و هفت رنگ نیز در بازار مشهور هستند.

  • ایجاد هاله‌ های رنگی، این سری از پیگمنت ها را در بین نقاشان اتوموبیل بسیار مشهور کرده است. پیگمنت‌ های هاله دار با اعمال بر روی آستر سفید اتوموبیلی، یک افکت بسیار زیبا و لوکس بر روی خودرو‌ ها ایجاد می‌ کند.
  • پیگمنت‌ های هاله دار، کاربرد بسیار زیادی در تولید لاک ناخن و سایه‌ های چشم دارند. همچنین سری‌ های درشت این پیگمنت‌ ها، با براقیت بی نظیر، از مواد اصلی در ساخت هایلایتر‌ های آرایشی هستند.
  • در صنعت پلاستیک، اسفاده از پیگمنت‌ های هاله دار، با افزایش جلوه بصری محصولات همراه می‌ شود. مستربچ‌ های ساخته شده از این پیگمنت ها، در تولید ظروف وسایل آرایشی ، غذایی و دارویی استفاده می‌ شود.
  • افکت هفت رنگ در پیگمنت‌ های هاله دار، استفاده از این پیگمنت‌ ها را در میان پیتیه کاران بسیار محبوب است. ترکیب این پیگمنت‌ ها با ورق‌ های دکوراسیون (ورق‌ های طلا و نقره)، جلوه بی نظیری را در دکوراسیون‌ های داخلی و خارجی ایجاد می‌ کند.
پیگمنت های سفید صدفی

سری سفید رنگین کمانی

Iridescent White series


سری های سفید رنگین کمانی(Iridescent White series) این پیگمنت‌ ‌ ها، با ظاهر سفید و هاله‌ های رنگین کمانی سومین عضو پرمصرف این خانواده به شمار می‌ آیند. این پیگمنت‌ های صدفی، نیز در میکرون‌ های متفاوت (5-300) به منظور استفاده در صنایع مختلف تولید می‌ شوند. تفاوت این پیگمنت‌ ها با سری های سفید هاله دار(Interference White series) در وجود چندین هاله رنگی در یک پیگمنت هست. برای مثال سه هالی رنگی سبز، آبی و بنفش در درون یک پیگمنت دیده می‌ شود. این پیگمنت‌ ها به نام‌ های کملون، کروم یونیکورن و کروم کلییر نیز مشهور هستند.

  • افکت رنگین کمانی در این سری از پیگمنت‌ ها، آن‌ ها را در بین نقاشان اتوموبیل بسیار مشهور کرده است. این پیگمنت‌ ها با اعمال بر روی هم آستر مشکی و هم آستر سفید اتوموبیلی، یک افکت بسیار زیبا و لوکس بر روی خودرو‌ ها ایجاد می‌ کند. این پیگمنت‌ ها به نام کملون(Chameleon) در بین نقاشان اتوموبیلی مشهور هستند.
  • کروم‌ های بال مگسی، کروم‌ های آیینه‌ ای، کروم‌ های کلییر و کروم‌ های جواهری همگی عضوی از خانواده‌ های پیگمنت‌ های رنگین کمانی محسوب می‌ شوند. این پیگمنت‌ ها کاربرد بسیار زیادی در تولید لاک ناخن و سایه‌ های چشم دارند.
  • پیگمنت‌ های رنگین کمانی، با ترکیب شدن با انواع لاک‌ های نساجی، یک گزینه خلاقانه برای رنگ‌ های چرم طبیعی و مصنوعی می‌ باشند. این پیگمنت‌ ها با اعمال بر آستر مشکی یک افکت بسیار چشم نواز بر روی منسوجات ایجاد می‌ کنند.
  • افکت رنگین‌ کمانی در این پیگمنت‌ ها، استفاده از این پیگمنت‌ ها را در میان پیتیه کاران بسیار محبوب است. ترکیب این پیگمنت‌ ها با ورق‌ های دکوراسیون (ورق‌ های طلا و نقره)، جلوه بی نظیری را در دکوراسیون‌ های داخلی و خارجی ایجاد می‌ کند
پیگمنت های سفید صدفی
مرا از آخرین محصولات رنگ ساره باخبر کن